Házfelújítási ötletek – 5 tipp egy modernebb otthonért

A nappali és a konyha a két legtöbbet használt közösségi helyiség, ezért itt mindenképpen érdemes felújításban gondolkodni. A fürdőszoba és a wc felújítása szintén látványos lehet, a hálószobák, gyerekszobák pedig egészen más stílust kaphatnak a festésnek és/vagy tapétázásnak köszönhetően. Következzenek a tippjeink!

 

1. Új színek, új minták – Szobafestés és tapétázás

A szobafestés és a tapétázás egy házfelújítás során nem a legdrágább beruházások, ám talán a leglátványosabbak.

Mielőtt azonban kiválasztanánk és megvásárolnánk a festéket mindegyik helyiségbe, célszerű beszerezni színpalettákat néhány festékmárkától, és a fal mellé tenni őket, hogy lássuk, illik-e az adott szobához a kiszemelt szín. Fontos, hogy a színek pszichológiájára, a különböző helyiségek tájolására, a fényviszonyokra és a hőmérsékletre is odafigyeljünk. Ezután foghatunk hozzá a szobafestéshez, illetve a fűtéscsövek, és nyílászárók festését is megtervezhetjük.

Ahogyan a szobafestés esetén fontos a festék színe, úgy a tapéta mintája és színe is lényeges szempont. Át kell gondolnunk, hogy hova kerül majd a tapéta az otthonunkban, és hogy milyen felületen használnánk, tisztítható-e az adott típus.

Népszerű a papíralapú tapéta, a selyemtapéta, a fűrészporos tapéta, és a viniltapéta is, utóbbit elsősorban a fürdőszobákban, vagy a konyhákban használják.

 

Tipp! A szobafestést és tapétázást bízzuk szakemberre, így biztosak lehetünk abban, hogy a kinézet mellett a minőségre is nagy hangsúly kerül majd.

 

 

szobafestési ötletek

 

2. Gipszkartonnal a modernebb elrendezésért

A falak felújítására, és otthonunk modernebbé varázsolására a gipszkartonozás az egyik legjobb módszer. Anyagának köszönhetően remekül alakíthatjuk vele a belső tereket, kettéválaszthatjuk a gipszkarton lapokkal a gyerekek szobáját, de akár dolgozósarkot is kialakíthatunk magunknak, viszonylag rövid idő alatt.

A gipszkarton előnye, hogy a térelválasztás és az esztétikai funkciója mellett szigetelni is lehet vele. A munka évszaktól függetlenül végezhető, bontása gyors, és kevés szakértelmet igényel. A munkafolyamatok logikus épülnek egymásra, és bár a lapok szerelése is gyors, ha ragaszkodunk a minőségi munkához, érdemes szakemberre bízni a szerelést.

Holló Bt - Lakásfelújítás, Lakberendezés

 

3. A fürdőszoba és a wc felújítása

A házfelújítási ötletek sorában a fürdőszoba és a wc felújítás első helyet foglal el, hiszen néhány napos munkával hosszú évekre modernebbé tehetjük az otthonunkat. A munkálatok nyilvánvalóan kellemetlenséggel járnak, hiszen a felújítás porral és zajjal jár, ráadásul napokig nem használhatjuk a kádat, a zuhanyt, és a mosdót sem közben.

A szaniterek, a szerelvények, és burkolatok bontása, a vízvezetékek, és a lefolyók cseréje, a csaptelepek kiépítése, az új szaniterek, és szerelvények felszerelése, a burkolatok, és a konnektorok cseréje kikerülhetetlen. Amennyiben a wc felújítás során úgy döntünk, hogy lambériát vagy hátfalat is szeretnénk, célszerű egyeztetni egy asztalossal már a bontási munkálatok előtt.

A munka a falak festésével vagy tapétázásával zárul, illetve a takarítással, ami legalább egy napot igényel.

Referencia-Csempe -és padlóburkolás-Holló Bt

 

4. Parkettacsiszolás a nappali szépségéért

Ha a nappaliban ragaszkodunk a parkettához, de a parkettánk már túlságosan kopott, érdemes a parkettacsiszolás és lakkozás szükségességén elgondolkodni. A munkát melegburkoló szakember végzi, gondosan ügyelve a hibák javítására, és az alapos lakkozásra.

Választhatunk a hagyományos parketta, a laminált parketta, a szalagparketta, a hajópadló, a mozaik parketta, az intarzia parketta, és a bambusz parketta közül is, ám a különböző típusok előnyének-hátrányának érdemes utána olvasni.

Egy kiváló állapotban lévő parketta – amelynek az ápolására is ügyelünk – hosszú évekig látványos éke lehet az otthonunknak.

Referencia-Parkettázás, csiszolás, lakkozás-Holló Bt

 

5.Megújul a konyha – Csempe és járólap csere

Ha a konyhánk réges-régen nem esett át felújításon, elképzelhető, hogy még linóleum borítja a padlót. Az új linóleumok sokkal modernebb hatást keltenek, mint a régiek, ám kétségtelen, hogy a házfelújítási ötletek kutatásakor a csempe és járólap csere jobban megmozgatja majd a fantáziánkat.

A rengeteg csempe és járólap típus közül alig tudunk majd választani, garantáltan sok időt töltünk majd nézelődéssel, illetve a matt, a fényesebb, és a különféle mintás darabok válogatásával.

Amennyiben teljes körű lakásfelújítás előtt állunk, egyeztessünk a generálkivitelező céggel, mert elképzelhető, hogy tapasztalatuknak és rutinjuknak köszönhetően számos hasznos tippet kapunk majd tőlük is.

 

Holló Bt-Panellakás felújítás Budapesten és Pest megyében

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!