Így lesz csupán néhány napos munka a panel wc felújítás!

Egy teljes körű lakásfelújítás során a panel fürdőszoba felújítása mellett kikerülhetetlen a panel wc felújítás is. Ez utóbbi helyiség nyilvánvalóan nem igényel olyan nagy beruházást, mint a többi helyiség, tekintve, hogy általában igen kicsi az alapterülete, ám a látványos végeredmény érdekében célszerű ebből is kihozni a maximumot. Nézzük, mit érdemes tudni a felújítással kapcsolatban.

 

A panel wc felújítás legfontosabb kérdései

Mint minden felújítás kapcsán, a gyakorlati kérdések tisztázása mellett a legfontosabb szempont az, hogy minőségi munkát végezzen a cég, akit megbízunk a feladattal. Egy hozzá nem értő csapat napokig lefoglalja a területet, ugyanakkor közel sem biztos, hogy megfelelően lesz rögzítve a csempe, a járólap, vagy akár a lambéria.

A festésre, illetve a tapétázásra szintén időt kell szánni, és amennyiben mutatós és rendhagyó wc hátfalat szeretnénk, érdemes egyeztetni időben ennek kialakításáról is.

A helyiség felújításához kőműves, szobafestő, villanyszerelő és vízvezeték szerelő munkájára is szükség lesz, az ajtó cseréjét szintén rutinos kezekre kell bíznunk. Ezen azért szükséges elgondolkodnunk, mert később, esetleg néhány év múlva lehetséges, hogy emiatt a csempét egy részen le kell majd verni.

Milyen munkálatokkal jár a panellakás mellékhelyiségénak felújítása?

A panel wc felújítás teljes felújítás esetén a szaniterek, vagyis a wc és a mosdókagyló leszerelésével, illetve a burkolatok lebontásával kezdődik. Ezek elszállítását azonnal célszerű elvégezni, mert a legtöbb panellakás elég kis alapterületű ahhoz, hogy csak kerülgetni tudjuk őket.

A csaptelepek kiépítése, illetve a vízvezetékek és lefolyók cseréje két okból is időszerű lehet. Mivel felújítás nem történik minden évben, ezért a korábban használt berendezés esetleg törött, vagy esztétikai hibás lehet. Másrészt a trendek változásával és egy lakberendező bevonásával sokkal ügyesebben használhatjuk a teret, sőt, akár tároló szekrényeket is kialakíthatunk a kis alapterületű, de nagyobb belmagasságú helyiségben.

Bár a panel wc-ben általában nincs konnektor, lámpa biztosan kap helyet, ennek beszerelését villanyszerelő végzi. A burkolási munkálatokat elkezdése előtt fontos, hogy egyeztessünk a szakemberekkel a csempéről és a járólapról. Ezeknél, ahogyan a festék vagy tapéta kiválasztásánál is a könnyű tisztíthatóság kell, hogy legyen az egyik legfontosabb szempont.

 

Referencia-Csempe -és padlóburkolás-Holló Bt

 

Mennyi ideig tart a wc felújítása?

A panel wc felújítás sajnos zajjal és porral jár, és nem is lesz a munkára elegendő egyetlen nap. Ha időben beszerezzük hozzá a szükséges alapanyagokat, azzal időt spórolhatunk, és lendületesebben mehet a munka. Az asztalossal is célszerű egyeztetni a lambéria, illetve az egyedileg megtervezett szekrény kapcsán.

Mivel itt nem beszélünk kád, illetve zuhany elhelyezéséről, így ez kevesebb időt igényel, mint a fürdőszoba felújítás, de a bontás, a csempézés, és a festés miatt így is legalább 2 nap alatt készül el, sok esetben inkább három, a takarítással együtt.

 

Milyen megoldásokat érdemes megfontolni felújítás előtt?

  • A vízórák kényelmes leolvasásáról mindenképpen gondoskodni kell. El lehet rejteni őket deszkázással, könnyen nyitható műanyag ajtókkal, vagy akár egy kisebb, nyitható szekrénnyel is.
  • Hogyan szellőzik majd a helyiség? Megoldható egy elektromos szellőző beszerelése?
  • Szeretnénk elrejteni a wc tartályt? Ennek egyetlen praktikus oka, hogy az öblítés zaja csökkenthető vele, azonban semmiképpen nem érdemes végleges, vagy nehezen elbontható megoldásban gondoskodni.
  • Milyen wc hátfalat szeretnénk? A világos színek tágítják a teret, és modern hatást keltenek. Célszerű a szekrényt, és a polcokat vállmagasság felett felszerelni, akár egészen a mennyezetig, hogy minél nagyobbnak tűnjön a hely. A szekrény helyett lebegő polcokban is gondolkodhatunk.

 

Miért bízzuk a felújítást szakemberre?

A panel wc felújítás a bontásról az anyagbeszerzésen át a takarításig tart. Fontos a precizitás, a lendületes tempó, és természetesen a szakértelem is, hiszen csak így lehetünk maradéktalanul biztosak abban, hogy a következő felújításig esztétikus és megfelelően funkcionáló helyiség lesz a mellékhelyiség is.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!