A lakásfelújítás folyamata

Cégünk általános generálkivitelezőként felügyeli a lakásfelújítási projektet, amelyben több szakember is részt vesz. Egyfajta projektmenedzserként tevékenykedünk, hozzáférést adunk a felújítandó épülethez, elszállítjuk a törmeléket, megtervezzük a munkarendet és összehangoljuk a folyamatokat.

Bontás

Minden esetben bontással kezdünk. Meglévő csempét, padlólapot, parkettát, ha tapéta van a falon, akkor azt is. Ha új ajtó kerül beépítésre, akkor ajtókat bontjuk és a helyét vakoljuk, vagy olyan állapotba hozzuk, hogy alkalmas legyen az új ajtó beépítésére. A törmelékeket sittes zsákba tesszük és egy közösen megbeszélt helyen tároljuk ideiglenesen, vagy a munkák végeztéig. Ha bármelyik padlófelületet nem érinti a felújítás, vagy bútorok maradnak a lakásban, azt papírral és fóliával védjük meg.

Ajtó Felmérés

A bontás után jöhet az ajtó felmérés. Fontos, hogy kizárólag gyártott ajtókat érdemes beszereltetni! Barkácsárúházakban kapható „egyen ajtók” beszerelés után igénytelenül néznek ki, míg a gyártott ajtóknál figyelembe veszik a megfelelő falvastagságot és más egyéb adottságokat is. Ráadásul nagyon fontos, hogy lássa az esetleges üvegezés helyét, formáját, mintáját, kilincsválasztékát, stb. és nem sokkal kelül többe a kész ajtóknál.

Villanyszerelés

Itt is bontással kezdünk. Az összes elérhető vezetéket és biztosítéktáblát bontjuk egészen a biztosítéktábláig. Kiépítünk egy teljesen új villany és gyengeáramú rendszert. Tulajdonossal egyeztetett helyekre kialakítjuk a kapcsolók és konnektorok helyeit, majd csöveket helyezünk el a falban, hogy későbbiekben a vezetékek áthúzhatóak legyenek. Új biztosítéktáblát szerelünk fel a megfelelő számú és méretű biztosítékokkal és az egész rendszert FIRELÉ-vel biztosítjuk. Elektromos és UTP  kábelek behúzása, majd a falfestés, vagy csempézés után szerelvényezés. Gázkazán szerelése esetén beszerezzük az EPH-t, azaz a kazán szereléshez szükséges érintésvédelmi jegyzőkönyvet is.

Víz, gáz, fűtésszerelés

Meglévő szaniterek bontása. A falban lévő és falon kívüli víz és csatorna vezetékek ellenőrzése és szükség szerinti cseréje. Tulajdonossal történő egyeztetés alapján víz, csatorna, fűtés, radiátorok, egyéb szerelvények kiállásának szerelése. Csempézés után szerelvényezés. Amennyiben új konyhát vásárolnak, akkor a mosogató és mosogatógép bekötését csak annak beszerelése után tudjuk elvégezni.

Természetesen saját hatáskörünkig tudunk segíteni gáztervezésben, vízművekkel, gázművekkel, ELMŰ-vel és kéményseprővel történő kapcsolattartásban és ügyintézésben is. Fontosabb minőséi márkák: Geberit, Roca, Kolo, Hansgrohe, stb. Ebben a témakörben is vannak kevésbé ajánlott és nagyon ajánlott termékek.

Csempe és padlóburkolás

Vízszerelés után aljzat és/vagy falkiegyenlítés vagy vakolás-betonozás. A bontás után derül csak ki, hogy melyik a helyes technológia. Burkolás prémium minőségű csemperagasztóval és választható színű fugázóval együtt. Szükség esetén lábazatkészítés, fugázás, szilikonozás. Nálunk nincsenek rejtett költségek.

Csempeválasztásnál fontos lehet, hogy nagy lapok nagy helyiségben, kis lapok kis helyiségben mutatnak jól. Itt is elmondható, hogy érdemes a jobb minőségű Olasz, vagy Spanyol csempéket választani, azonban nagyon jó minőséget képviselnek egyes Lengyel és Ukrán lapok is. Természetesen igény esetén segítünk a választásban.

Szobafestés, tapétázás, mázolás

Természetesen már menet közben is a villanyszerelés után kezdődhet a hornyok vakolása, felület előkészítése, falfestés, vagy tapétázás, esetleg ajtó-ablak mázolása vagy pácolása.

Parkettázás, csiszolás, lakkozás

Igény szerint a jelenlegi burkolattól és az ízléstől függően már felméréskor egyeztetünk a megfelelő burkolat kiválasztásáról. Rengeteg lehetőség közül választhat a megrendelő:

Lamináltparketta: Amennyiben nagyon jó minőségű, legalább 32. kopásállóságú, jó választás lehet, viszont kopog és ez néha zavaró lehet.

Szalagparketta: Itt van egy pár mm.-nyi valódi keményfa a felületén, ami később 1-2 szer csiszolható és lakkozható.

Vinyl padló: Ragasztható vagy laminált parkettaszerűen ragasztás nélkül burkolható. Egy nagyon modern és előremutató  megoldás, de az ára kicsit magas.

Parketta csiszolás, lakkozás

Amennyiben régi hagyományos parketta van a lakásában és annak mintája beleillik az általuk megálmodott képbe, akkor egy csiszolással és lakkozással egy tökéletes felületet kapunk, ami évtizedekig a lakás dísze lehet.

Sitt Szállítás

A munkák végeztével az összegyűlt szemetet és a takarásra felhasznált fóliákat összeszedjük, egy alaptakarítást végzünk és az összes általunk keletkezett szemetet elszállítjuk és a lakását készen, időre átadjuk.