Panel fürdőszoba felújítás néhány nap alatt? – Nem lehetetlen!

Egy lakásfelújítás mindig sok munkával jár, ám a megfelelő szakemberek kiválasztása sokat segíthet abban, hogy minőségi munka készüljön a lehető legrövidebb idő alatt.

Ez a panel fürdőszoba felújítás esetében különösen fontos, hiszen ilyenkor előfordulhat, hogy napokig nem férünk hozzá a kádhoz, zuhanytálcához, és a mosdóhoz. Mutatjuk, mit érdemes tudni a fürdőszoba felújításról.

 

A panel fürdőszoba felújítás legfontosabb kérdései

A fürdőszoba teljes felújításával kapcsolatban az első és legfontosabb tanácsunk, hogy szakemberekre kell bízni a feladatot, hiszen igen összetett munkáról van szó. Bárcsak azt mondhatnánk, hogy csak ki kell cserélni néhány apróságot, és máris megújulnak a burkolatok és a szaniterek!

Az igazság azonban az, hogy a tökéletes végeredményhez érteni kell a festéshez, burkoláshoz, a vízvezeték szereléshez, és a villanyszereléshez is. Emellett kőműves munkára is sok kerül majd, ahogyan az ajtó cseréje is rutint és tapasztalatot igényel. Ha profi munkát szeretnénk, célszerű egy olyan céget megbízni a feladatokkal, aki teljes körű lakásfelújítást vállal.

Tipp! Az ajtócsere kérdése ritkán merül fel azokban, akik nem értenek a lakásfelújításhoz. Azért fontos róla egyeztetni, mert a későbbiekben biztosan nem leszünk boldogok, ha esetleg le kell verni a csempét miatta.

 

Milyen munkálatokkal jár a panellakás fürdőszobájának felújítása?

A panel fürdőszoba felújítás a szaniterek, szerelvények, és burkolatok bontásával, illetve ezek elszállításával kezdődik. Az elszállítás kötelező, hiszen egy panellakásban a legritkább esetben van elegendő hely ezek tárolására (és nem is lesz rájuk szükség már).

Indokolt a vízvezetékek, és a lefolyók cseréje, a kádnak vagy a zuhanyzónak pedig külön csaptelepet kell kiépíteni. A szaniterek, és szerelvények felszerelése ezután kezdődhet meg. Villanyszerelő munkájára is szükség lesz, hiszen a fürdőszobában is használunk konnektorokat, és természetesen lámpát is. Amikor ez készen van, a fürdő még mindig nagyon üres, és a legkevésbé sem hasonlít a kész eredményre.

A padlón, az oldalfalon és a kádnál el kell végezni a burkolási munkálatokat a kiválasztott csempével és járólappal. Választhatunk linóleumot is, a legfontosabb szempont a fürdő esetében mindig a könnyű tisztíthatóság kell, hogy legyen. A végén jöhet a falfestés, majd a kiegészítők felszerelése.

Fontos kérdés! Szeretnénk, ha a korábbi radiátor helyére egy törülközőtartós változat kerülne? Kicserélnénk a kádat, vagy a zuhanykabint? Ezeket a kérdéseket fontos még időben átgondolni, hiszen a felújítás költsége ennek függvényében biztosan változik.

 

Mennyi ideig tart a fürdőszoba felújítása?

A panel fürdőszoba felújítás mindenképpen több napot vesz igénybe, még akkor is, ha szakemberek végzik a munkafolyamatokat. A felújítás porral és zajjal jár, főleg az eleje. Ha kicseréljük a kádat vagy a zuhanykabint, illetve felszedjük a csempét, akkor mindenképpen. Az elképzeléseinktől és alapanyagok beszerzésétől függően a munka nagyjából egy hetet vesz majd igénybe.

A kivitelező általában takarítás után adja át a felújított helyiséget. Könnyen azt gondolhatnánk, hogy a helyiség takarítása – méretéből adódóan – kevés időt vesz majd igénybe, de a sok por miatt a felületeken többször is át kell majd menni.

Tudtad? Egy profi cég ügyel munka közben arra, hogy ne nehezítse meg a saját dolgát, így biztosak lehetünk benne, hogy a lehető legtöbb felületet letakarják majd fóliával, hogy védjék a szennyeződésektől.

 

Miért bízd a felújítást szakemberre?

A panel fürdőszoba felújítás gyors, és precíz munkavégzést igényel. Az anyag beszerzéséhez, és az egyedi igények megvalósításához rutin, tapasztalat és szaktudás szükséges. Ha egy hozzáértő csapat segít bennünket az álomfürdő megvalósításában, nekünk elegendő csak hátradőlni, és gyönyörködni a végeredményben.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!