Lakásfelújítás okosan – A lakásfelújítás fontosabb lépései

Egy lakásfelújítás akkor igazán értékes befektetés, ha nem csak a szemmel jól látható felületek újulnak meg, hanem azok a részek is, amelyek hosszú távon a biztonságunkat is garantálják otthonunkban. Mutatjuk, mire érdemes hangsúlyt fektetni, ha a célunk a lakásfelújítás okosan.

Milyen tervekkel érdemes indulni a lakásfelújítás előtt?

Gyakran hallhatjuk, hogy egy lakásfelújítás előtt a tulajdonosok főként a festéssel, tapétázással és padlóburkolással kapcsolatban tájékozódnak, hiszen ha ezek a felületek megújulnak, a lakás megjelenése alapjaiban megváltozik.

A szobafestés, a tapétázás és a padlóburkolás munkálatai tervezéssel kezdődnek, a megrendelő a legtöbb esetben szeretné, ha a falak színe igazodna a mai trendekhez, az enteriőrhöz, illetve a megálmodott stílushoz. A tapétázás reneszánszát éli, számtalan anyagú, színű és mintájú tapéta közül választhatunk. A padlóburkolás szintén fontos munkafolyamat, a járólap- és csempeválasztásnál mindig az adott helyiség funkcióját és szerepét kell szem előtt tartani.

Az imént részletezett munkálatokat azonban a lakásfelújítás végére kell, hogy tervezzük, ugyanis előbb ki kell derülnie, hogy a vízvezetékek cseréje és az elektromos hálózat felújítása időszerű-e. Ebben mindenképpen szakember segítségére lesz szükségünk, otthonunk biztonságán egyenesen tilos spórolnunk.

Lakásfelújítás-Holló Bt

 

Lakásfelújítás okosan – A felújítás legfontosabb lépései

Ahogyan arra az imént utaltunk, fontos az elvégzendő feladatok sorrendje. A vízvezetékek cseréje és az elektromos hálózat felújítása adott esetben meg kell, hogy előzze a festést, és padlóburkolást egy lakásfelújítás során. Ha régi házba, vagy lakásba költözünk, és a szakemberek ezeket a munkálatokat szükségesnek tartják, ne habozzunk, fogadjuk el a javaslatukat, így zajlik ugyanis a lakásfelújítás okosan.

Ezzel elkerülhetjük, hogy az új burkolatot a későbbiekben meg kelljen bontani egy esetleges csőtörés, szivárgás, vagy kisebb tűz miatt. A vízvezetékek cseréje több szempontból is fontos, de a gyors és hatékony munkának köszönhetően hosszú évekig, évtizedekig probléma nélkül használhatjuk a helyiségeket.

Régi építésű lakások, házak esetében a vízvezetékek cseréje mellett az elektromos hálózat felújítása is időszer lehet. A szakember ellenőrzi, hogy vannak-e otthonunkban elöregedett alumínium vezetékek, mert ezek cseréje megóvhat minket akár egy esetleges lakástűztől is.

Lakásfelújítás okosan

 

Tipp! Bátran kérjük a kivitelező segítségét a villamos hálózat terveinek engedélyeztetésében, illetve a villanyszerelés munkálatainak kivitelezésében. A felújítás során elengedhetetlenül fontos egy hozzáértő villanyszerelő tapasztalata.

 

Miben nyújt segítséget a kivitelező?

Egy teljes körű lakásfelújítás során a kivitelező sok feladatot átvállal, így nem csak a teendőket, de a stresszt is leveszi ezzel a vállunkról. Miben segít tehát a kivitelező?

  • Ellenőrzi, hogy lakásunkban szükséges-e cserélni a csővezetéket
  • Ellenőrzi, hogy lakásunkban szükség van-e az elektromos hálózat felújítására
  • Segít a tervek elkészítésében
  • Segít az anyagok beszerzésében
  • Elvégzi a szükséges munkálatokat
  • Garanciát vállal a kiváló minőségre
  • Amennyiben szükséges, profi lakberendezőt is ajánl számunkra, hogy a lakásfelújítással egy időben otthonunk stílusa is igazodjon az elvárásainkhoz

Lakásfelújítás okosan. A célunk minden esetben ez kell, hogy legyen, hiszen az egymásra épülő feladatok elvégzése elengedhetetlenül fontos a hosszú távú, profi végeredmény elérése érdekében.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!