Régi ház felújítása – Az elektromos hálózat felújításának lehetőségei

Egy régi ház felújítása számos feladat elé állít, az egyik ilyen az elektromos hálózat felújítása. Ebben számos lehetőség rejlik, mi most összegyűjtöttük azokat a területeket, amelyekkel modernebbé válhat az otthonunk.

régi ház felújítása - elektromos hálózat

Mikor esedékes az elektromos hálózat felújítása?

Az elektromos hálózatra egy régi ház felújítása során mindenképpen figyelmet kell fordítanunk. Igazán dühítő lenne utólag rádöbbenni arra, hogy egy-egy problémát nem kezeltünk, amikor már a falak is új színt, vagy esetleg design tapétát kapnak.

 

Hogyan tehetjük modernebbé felújított lakásunkat?

Egy régi ház felújítása esetében az elektromos hálózat felújítása azért is indokolt, mert az évtizedek múlásával változtak az igényeink, így lehetséges, hogy a lakásunk már nem olyan komfortos számunkra, mint 15-20 évvel ezelőtt. Az alábbi 10 lehetőséggel, sokkal korszerűbbé tehetjük otthonunkat:

  1. Riasztó: Lehetséges, hogy annak idején még nem éreztük szükségét riasztó beszerelésének, most azonban szeretnénk, ha minden nyílászárónál riasztóval védhetnénk magunkat. Egy teljes körű felújítás során érdemes erre is hangsúlyt fektetni.
  2. Kamerák: Ahogyan a riasztó biztonságot nyújt, úgy a kamerák jelenléte is segítségünkre lehet. Akár az irodából is figyelemmel követhetjük, van-e valaki a bejárati ajtó, vagy a kertkapu közelében.
  3. Konnektorok elhelyezése: Míg korábban egy-egy helyiségben elegendő volt két konnektor jelenléte, addig ma már szükségünk lehet akár 5-6 konnektorra is. Egy régi ház felújítása során gondoskodhatunk róla, hogy hosszabbítók jelenléte nélkül, kényelmesen használhassuk egyszerre a laptopot, a tévét, és az asztali számítógépet, ráadásul a telefonok töltésére és a projektoros óra használatára is lehetőség nyílik elosztók nélkül.
  4. Kapcsolók elhelyezése: Ahogyan a konnektorok, úgy a kapcsolók számának növelése is kényelmesebbé teheti a mindennapokat. Gondoljuk végig, hol helyezkedjenek el felújított otthonunkban a kapcsolók, és jelezzük ezt az igényt a villanyszerelőnek is.
  5. Lámpák: Szívesen lecserélnénk lámpáinkat modernebb formákra? Esetleg több lámpát szeretnénk elhelyezni a lakás fontosabb pontjain? Napjainkban nagyon ötletes megoldások születnek, bátran kérjünk segítséget a szakembertől a lehetőségeinkkel kapcsolatban.
  6. Kültéri konnektor: Lehetséges, hogy korábban még nem fordítottunk figyelmet a kültéri konnektorok kérdésére, most azonban indokoltnak látjuk a jelenlétüket. A kültéri ünnepi világításhoz például biztosan nem kellene megtörni a kábeleket, ahogyan elvezetjük őket az ablak, vagy az ajtó alatt. Sokkal kényelmesebb őket bedugni egy kültéri konnektorba, ahogyan nyáron a lampionokat is.
  7. Külső lámpák: Ha nem szeretnénk a téli napokon a telefonunk zseblámpájának segítségével közlekedni a kertben, időszerű a régi ház felújítása során az irányfényekre, a lépcső megvilágítására, és a kocsibeálló világítására is figyelmet fordítani.
  8. Új szerelvények: Lehetséges, hogy elégedettek vagyunk a konnektorok, kapcsolók, és lámpák számával, ám új, modernebb szerelvényeket szeretnénk vásárolni. Lakásunk stílusának megfelelően a fehér mellett dönthetünk más színek mellett is, így a rózsaszín, a fekete, vagy akár a szürke is szóba jöhet.
  9. TV és internet végpontok: Ha nem szeretnénk, hogy összevissza megfúrják a nyílászáróinkat, kérhetjük a villanyszerelőtől, hogy alakítsa ki elektromos berendezéseink – a TV és az internetkábel – számára a végpontokat.
  10. LED világítás: A LED világítás az egyik legnépszerűbb világítási forma. Szebbé és hangsúlyosabbá tehetjük ledekkel a konyhapultot, a gardróbunkat, a nappali bútort, vagy akár a lépcsőfokokat is.

 

Miben segíthet egy villanyszerelő?

A villanyszerelő gondoskodik róla, hogy a régi ház felújítása során az elektromos hálózat tökéletesen működjön, a lehet legnagyobb biztonság mellett. Ezt a munkát soha nem magunk végezzük, rövid, és hosszú távon is a legjobb megoldás, ha sok éves rutinnal, és beható ismeretekkel rendelkező szakember gondoskodik a feladatok ellátásáról.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!