Lakásfelújítás egyszerűen! 7+1 egyszerű ötlet lakásfelújításra

Hoztunk néhány egyszerű és hatékony ötletet, hogy hogyan újíthatod fel lakásodat kis lépésekben, azaz milyen is a lakásfelújítás egyszerűen.

1. Fessük át a falakat

A legegyszerűbb mutatvány a falak átfestése. Ezt akár saját magunk is elvégezhetjük, ha vannak megfelelő kellékeink, viszont ha még nincs benne gyakorlatunk, inkább hívjunk szakembert! Akár élénk színeket, akár halványabbakat választunk, figyeljünk a színek harmóniájára. Világos színekkel nagyíthatjuk a teret, míg a sötétebb falak kifejezetten nagy terekbe illenek. Viszont a plafon minden esetben maradjon világos.

 

2. Világítás

Beszerezhetünk néhány új lámpatestet, vagy beépíthetünk hangulatvilágító spot lámpákat. Ezek nem járnak nagy költséggel, mégis más színben fog feltűnni otthonunk. Így a lakásfelújítás egyszerűen kivitelezhető.

 

3. Frissítsük fel a konyhát

A konyhánkat akár az előtt is felújíthatjuk, hogy leamortizáltuk volna a bútort. Lecserélhetjük a konyhapultot, vagy akár a szekrények front oldalát is. Annyi új inspiráló trend van konyhabútorok témában is, ha meguntuk a klasszikus stílust, válasszunk magasfényű konyhafrontokat. Igényesebbnek tartjuk a gránit mosogatótálcát? Itt az ideje beszerezni egyet!

 

4. Meguntuk a bútor színét? Fessük át!

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a klasszikus bútorok felújítása. Ha van rá kapacitásunk és elég kreatívok vagyunk, nekiállhatunk a bútorfelújításnak is. Csak a megfelelő anyagokat és eszközöket kell hozzá beszereznünk.

 

5. Új fürdőszoba lépésről lépésre

Bár a csempézés maga hozzáértő szakembert kíván, a csempéket akár át is festhetjük. Valamint felújíthatjuk az elszíneződött fugát. Lecserélhetjük a zuhanyfüggönyt. Vásárolhatunk új fürdőszobaszekrényt, és mosdókagylót.

 

6. Lakásfelújítás egyszerűen! – Cseréljük le a szőnyegeket

Nem is gondolnánk, mennyire átalakíthatja a lakásunk hangulatát egy-egy új szőnyeg. Fontos, hogy a szőnyeg színe harmonizáljon a sötétítő függönnyel és a díszpárnákkal.

 

7. Fűtés és hűtés

Ha házépítés vagy felújítás előtt állunk, érdemes átgondolni, hogy vajon a legjobb fűtési rendszert választottuk-e. Tudjuk, hogy a lakásfenntartási költségek mintegy felét a fűtési díjak teszik ki, így nem mindegy, milyen a gépészet. Kondenzációs gázkazán vagy vegyes tüzelésű kazán? Radiátor vagy padlófűtés? Hűtő-fűtő légkondi, mint kiegészítő hőleadó rendszer? Mind megfontolandó lehetőségek, ám a lakásfelújítás egyszerűen csakis szakember segítségével megvalósítható. A biztonságos kivitelezés érdekében minden esetben kötelező profira bízni a szerelési munkálatokat.

 

8. Ajtókilincsek, fogantyúk

Képzeljük csak el, mennyit változtatna az összképen, ha lecserélnénk az ajtókilincseket, vagy a bútorok fogantyúit. Egyre figyeljünk: ezek legyenek összhangban egymással, mind színükben, mind stílusunkban.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!