Teljes körű lakásfelújítás és lakberendezés egy kézben

Egy teljes körű lakásfelújítás során számos alkalommal felmerül a kérdés, hogy milyen színekkel, burkolatokkal, anyagokkal dolgozzon a kivitelező. A tökéletes otthon megálmodásában a lakásfelújítás mellett a lakberendezés is nagy szerepet játszik. Mutatjuk, milyen előnyei vannak, ha mindez egy kézben valósul meg.

Mielőtt azonban ezt kifejtenénk, fontos, hogy tisztázzuk, mit jelent a teljes körű lakásfelújítás, valamint azt, hogy mivel foglalkozik egy lakberendező.

Teljes körű lakásfelújítás – Több lépés, kevesebb izgalom, precíz munka

A generálkivitelező cég, amely teljes körű lakásfelújítást végez, a projekt egész időtartama alatt felügyeli a munkálatokat. A precíz kivitelező megtervezi a munkarendet, összehangolja a folyamatokat, és koordinálja a szakemberek munkáját. Mivel a munkafolyamatok egymásra épülnek, erre különösen nagy hangsúlyt szükséges fektetni a minőségi eredmény érdekében. A megbízhatóság, a szakértelem és az ügyfél igényeinek szem előtt tartása alapvető követelmény, a munka a bontástól egészen a sitt elszállításáig tart.

A minőségi alapanyagok mellett a trendek követése szintén nagyon fontos annak érdekében, hogy a szolgáltatás teljes körű legyen. Amennyiben a munkát profi lakberendező is segíti, fellélegezhetünk, hiszen a fontosabb döntésekben lesz kire támaszkodnunk. Erre hamarosan kitérünk.

Miben nyújt segítséget egy lakberendező?

Rendszeresen találkozunk azzal a kérdéssel, hogy mivel foglalkozik egy lakberendező, miben kérhetjük a segítségét.

A lakberendező feladata túlságos egyszerű lenne, ha a munkája kimerülne egy-egy bútor, vagy szín kiválasztásában. Ahogyan a lakásfelújítás során, úgy a lakberendezésben is akkor lesz tökéletes az eredmény, ha a legapróbb részletek is összhangban állnak egymással. A modern lakberendezés az első lépéstől az utolsóig a kívánt összkép és cél jegyében zajlik, illetve a megoldási lehetőség alapos és hozzáértő mérlegelésében. A különböző lakberendezési stílusok és ötletek ennek megfelelően kerülnek kiválasztásra.

 

A munkát személyes konzultáció előzi meg, ekkor a lakberendező megismeri a megrendelő igényeit, ízlését, stílusát, és elvárásait az otthonát illetően, valamint megbeszéli ügyfelével a lakberendezésre szánt összeget is. Ideális esetben a kivitelező és a lakberendező egyeztet az elképzelésekről, így a munkálatok átláthatóak lesznek minden fél számára.

 

Lakásfelújítás és lakberendezés egy kézben

A teljes körű lakásfelújítás során elvégzett munkálatokról, és azok sorrendjéről már írtunk korábban. Most vegyük sorra, hogyan dolgozhat otthonunkon párhuzamosan egy generálkivitelező cég, és egy lakberendező.

  • A munka kezdetén a lakberendező elkészíti a lakás/ház alaprajzi tervét, több variációban. Azért fontos, hogy ennél a pontnál jelen legyen a kivitelező is, mert lehetséges, hogy a falak mozgatására is szükség lesz. Ebben az esetben bontási-építési alaprajz is készül. Kialakításra kerülnek a közlekedési útvonalak is.
  • A tér és a berendezés hangulatához a lakberendező anyagot gyűjt, a tervezett bútorok, anyagok és egyéb berendezési tárgyak alapján 3D látványterv készül.
  • A műszaki tervdokumentáció elkészül, ez tartalmazza a metszeteket, falnézeteket, burkolatkiosztást, világítási tervet, mennyezeti tervet. Ez alapján a kivitelezésben dolgozó szakemberekkel egyeztetés történik a tervezett anyagokkal kapcsolatban (hideg-meleg burkolatok, falfestékek, tapéták, szaniterek, világítótestek, stb.)
  • A lakberendező koordinálja és felügyeli a kivitelezésben dolgozó szakemberek munkáját, hogy minden a tervek szerint készüljön.
  • A közös munka akkor ér véget, amikor a generálkivitelező cég gondoskodik a sitt elszállításáról, az alaptakarításról, a lakberendező pedig koordinálja, hogy a bútorok és más kiegészítő berendezési, illetve személyes tárgyak a helyükre kerüljenek.
  • A végleges arculat ezután készül el.

 

Megbízható, családias hangulatú cég vagyunk, örömmel vállaljuk lakása vagy háza teljes körű felújítását, melyhez lakberendezőnk segítségét is ajánljuk figyelmébe. A siker kulcsa a pontos, precíz, és összehangolt munka.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!