Árajánlat lakásfelújítás előtt – A legfontosabb tudnivalók!

A lakásfelújítás egyik legfontosabb első lépése, hogy pontos költségvetést írjunk, ehhez pedig árajánlatra lesz szükségünk a kiszemelt kivitelezőktől. Mutatjuk, miért elengedhetetlenül fontos az árajánlat lakásfelújítás előtt, azaz miért lényeges, hogy írásos árajánlat birtokában döntsünk a kivitelező mellett.

árajánlat lakásfelújítás

 

Miért fontos árajánlatot kérni?

Több szempontból is a javunkat szolgálja, ha a teljes körű lakásfelújításra kért árajánlatok már hónapokkal a felújítás előtt a kezünkben vannak.

Egyrészt segítenek választani a kivitelezők közül, hiszen előfordulhat, hogy több kivitelező is szimpatikus, így az árajánlat alapján döntünk végül egyik vagy másik mellett. Plusz munkálatokkal járó többletkiadások mindig lehetnek (pl. úgy döntünk, hogy mégis a parketta cseréjét választjuk a parkettacsiszolás helyett), de a leghangsúlyosabb kiadásokkal mindenképpen előre kell számolni.

Másrészt, ha egy pontos és részletes árajánlatot kapunk a kivitelezőtől, a későbbi félreértéseket is könnyebb elkerülni. Tudni fogjuk, hogy mit mennyiért vállal, és tudunk mire hivatkozni. Ha elég részletes az árajánlat, könnyebb feladat lesz a szerződés megírása is.

 

Hogyan készítünk árajánlatot?

  1. Árajánlatkérés: A személyes helyszíni felmérést megelőzően minden esetben ingyenes, hozzávetőleges árajánlatot adunk, telefonon vagy emailen.
  2. Helyszíni felmérés: A személyes helyszíni felmérésre a telefonos árajánlat elfogadása után van lehetőség.
  3. Tanácsadás: A munkafolyamat hatékonysága érdekében tanácsadással is ellátjuk leendő ügyfelünket.
  4. Árajánlat: Végül 36 órán belül elküldjük az írásos árajánlatot, amely tartalmaz minden fontos információt.

Az árajánlat készítésének lépéseiről ide kattintva érhető el pontos és részletes információ.

Fontos tudni! Az árainkra árgaranciát vállalunk, ami annyit jelent, hogy amennyiben nem merül fel semmilyen pótmunka, abban az esetben az általunk leírt ár semmilyen indokkal NEM emelkedhet!

 

Árajánlat felújítás előtt – Mire figyeljünk szerződéskötéskor?

Minden kivitelező saját árajánlatot készít, így ügyeljünk rá, hogy az árajánlat felújítás előtt, majd később a szerződés mindenképpen tartalmazza az alábbi információkat.

  • Feladatok: Az első és legfontosabb, hogy tartalmaznia kell, mit vállal az adott kivitelező a nevezett összeg fejében. Fontos, hogy az egyeztetés a részletekre is kitérjen.
  • Időtartam: Az árajánlat térjen ki arra, hogy milyen határidővel vállalja a kivitelező a felújítást.
  • Extra kívánság: Egyeztessünk árajánlatkérés előtt az extra kérdésekről, kérésekről.
  • Fizetési feltételek: Az árajánlatnak tartalmaznia kell a fizetési feltételeket. Legyen szó a végösszegről, a fizetés idejéről, az előleg mértékéről, és a fizetés módjáról (készpénz vagy utalás) is.
  • Lemondási feltételek: Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért fontos az árajánlatban a lemondási feltétel ismertetése. A visszalépésnek anyagi vonzata lehet, így egyeztetni kell ennek feltételeiről is.

Lakásfelújítás okosan

 

Mit jelent a Panaszmentességi igazolás?

Minden megrendelő számára az a legfontosabb, hogy olyan céggel dolgozzon, akiben maradéktalanul megbízhat. Cégünk évek óta rendelkezik Építőipari Panaszmentességi Igazolással. Ennek birtoklására azon cégek jogosultak, akik a fogyasztóvédelmi szempontokat kiemelten kezelik, a társadalmi felelősségvállalásban aktív szerepet vállalnak, és tudatosan kívánnak tenni az építőiparban elterjedt tisztességtelen piaci gyakorlatok visszaszorításáért.

Opten Kft ‘A’ minősítésével is rendelkezünk, az oklevél tulajdonosa az üzleti élet egyik legmeghatározóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakítása rendkívül alacsony pénzügyi kockázatot jelent.

opten kiváló válságállóság oklevél

 

Ki a megfelelő választás a teljes körű felújításhoz?

A profi szakember pontos, ügyel a részletekre, szavahihető, számlaképes, és tartja magát a szerződésben foglaltakhoz. Egy árajánlat lakásfelújítás előtt nagyon sok kérdésre választ adhat, és segít abban, hogy mihamarabb megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb kivitelezőt, aki már az első lépéseknél is korrekt hozzáállást és precizitást mutat.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!