A vinyl padló előnyei – Korszerű burkolat a stílusos otthonért

Az elmúlt években a vinyl padló előnyei vitathatatlanná váltak, a melegburkolatok piacán egyre nagyobb teret nyer magának. Tökéletesen kielégíti a vásárlók igényeit, többféle színben kapható, megjelenése kő- és fahatású is lehet, ráadásul vízálló és karcálló. Nézzük, mit érdemes tudni a vinyl padlóról!

képek: obi.hu

Milyen helyiségekben ajánlott a vinyl padló használata?

Számos előnyös tulajdonságának köszönhetően bátran lehet használni a vizes helyiségekben, fürdőszobába, konyhába, de a nappaliban és a gyerekszobában is megállja a helyét.

Amennyiben az otthonunkban alakítottunk ki helyet az irodánknak, ott is használhatjuk, de a téli kertünkbe és a saját használatú belső uszodánkba is kiváló választás lehet. Nem véletlenül használják előszeretettel szállodák, és vendéglátóhelyek is.

 

Fontos tudni! Ápolni elegendő langyos, enyhe tisztítószeres vízzel, és feltörléssel, illetve alapos porszívózással. Nehéz bútoraink, háztartási nagygépeink lábait elláthatjuk egy védőkupakkal, vagy filcszövettel, ezzel is óvhatjuk a padlót. Egy erre szakosodott burkoló idővel újjávarázsolhatja padlónkat egy utólagos poliuretán bevonattal.

 

A vinyl padló előnyei – 8 érv a vinyl padló mellett

Ez a burkolat típus a legkevésbé sem olyan, mint a régi linóleumok, ezeknél ugyanis sokkal több előnyös tulajdonsággal rendelkezik, illetve sokkal esztétikusabb is. Ha azon tanakodunk, hogy mivel burkoljuk a padlónkat, sok esetben érdemes akár a laminált padló és a szalagparketta elé helyezni ezt a megoldási lehetőséget.

  1. Rendkívül ellenálló: A gyári felületkezelésnek köszönhetően rendkívül ellenálló anyag. Karcálló, UV álló, víz- és foltálló felülete miatt bármely háztartásban megállja a helyét.
  2. Remekül tisztítható: A vynil padló előnyei között említhetjük, hogy anyagának köszönhetően könnyen kezelhető burkolat, tisztán tartása nem igényel nagy odafigyelést, és speciális tisztítószert, vagy anyagokat sem.
  3. Kellemes megjelenés: Akár a fa, akár a kő mintázatú padló mellett döntünk, biztosak lehetünk benne, hogy külleme és anyaga elnyeri majd a tetszésünket.
  4. Kényelmes járófelület: puha és meleg járófelület, akár mezítláb is lehet rajta járni. Elnyeli a magassarkú cipők, csizmák, és edzőcipők zaját, kisgyermekes családoknak is ajánljuk.
  5. 100%-ban vízálló: A burkolat anyaga tökéletesen ellenáll a víznek, így a vizes helyiségekben (fürdőszobában, mosókonyhában, vagy konyhában) is bátran használhatjuk. Felmosásnál nem púposodik.
  6. Egyszerű lerakás: a vinyl padló különböző kiszerelési egységekben kapható, lerakása nem bonyolult, ám a tökéletes végeredmény érdekében célszerű szakemberre bízni.
  7. Igazodik az igényekhez: Lakásunkat otthonossá varázsolja, a színes választéknak köszönhetően könnyen megtalálhatjuk azt a mintát, amely megfelel az igényeinek, és igazodik a lakás hangulatához, stílusához.
  8. Kompatibilis a padlófűtéssel: Vagyis nem kell lemondanunk a padlófűtésről, ami tagadhatatlanul nagy előnye ennek a burkolat típusnak.

 

Vinyl padló – A stílusos otthonért

Ha arra vágyunk, hogy az otthonunk stílusa minden helyiségben egységes legyen, a vinyl padló remek választás. A vinyl padló előnyei közül ugyanis ez az egyik legkedvezőbb, ha a lakberendezés legalább olyan fontos számunkra, mint az, hogy a lakásfelújítás közben korszerű és minőségi alapanyagokkal dolgozzunk.

A padló kiválasztásában bátran kérjünk tanácsot egy szakembertől, ha pedig a mintában vagyunk bizonytalanok, egy lakberendező segíthet a döntésben. Arra azonban mindig ügyeljünk, hogy hibátlan munka díszítse otthonunkat, amelyet hozzáértő burkoló tud hatékonyan elvégezni.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!