Valószínű Ön is találkozott már olyan önjelölt „szakemberrel”, aki nagy mellénnyel elvállalta az adott munkát, viszont sajnos kontár munkát végzett. Ebből a szempontból az egyik legköltségesebb mellényúlás az építkezés és a teljes körű felújítás, hiszen ezekben az esetekben akár milliós kár is érhet bennünket a hanyagul elvégzett munka miatt.

A Fix24.hu szakemberkereső felhasználói körében végzett közel 2000 fős országos kutatása most mindezt be is bizonyította,

a megkérdezett megrendelők 60 százalékával legalább életében egyszer-kétszer, 11 százalékukkal sokszor előfordult, hogy megbízhatatlan, hozzá nem értő, mondhatni kontár „mesteremberre” bízta az otthonát.

Nyugodt építkezés, lakásfelújítás a Holló Bt-vel

Megbízható szakember? Létezik egyáltalán?

Sajnos eléggé elterjedt probléma, hogy rendkívül nehéz jó és megbízható szakembert találni, és ez nem csak Magyarországra, hanem egész Európára is igaz. Jellemzően aki jó, az hónapokra, vagy akár egész évre előre be van táblázva. Már ha nem hagyta el az országot, hogy külföldön próbáljon szerencsét. Így juthatnak munkához a hozzá nem értő önjelölt mesteremberek.

Továbbá az építőiparban egyre nehezebb megkülönböztetni a bizonytalan hátterű cégeket a jól működő, megbízható vállalkozásoktól.

De van egy jó hírünk! Ön is előre leellenőrizheti a kiszemelt építőipari vállalkozás panaszmentességi státuszát, és hitelességét a Nyugodt Építkezés weboldalon.

Az Építőipari Panasznyilvántartásba napi szinten kerülnek be a gazdálkodó szervezetekről pozitív és negatív adatok. Az Építőipari Panasznyilvántartás elsősorban olyan határozatokat tart nyilván, amelyeket építőipari, vagy az építőiparhoz kapcsolódó fogyasztói panaszügyben, illetve jogsértési ügyben az 1997. évi CLV. fogyasztóvédelmi törvényben leírt Békéltető Testület, vagy a Magyar Bíróság az egyes gazdálkodó szervezetek terhére hozott.

Mi BÜSZKÉK VAGYUNK arra, hogy évek óta több minősítéssel is rendelkezünk:

A Megbízható Cég Tanúsítványt csak olyan vállalkozások nyerhetik el, amelyek az ügyfelek és az üzleti partnerek véleménye alapján hiteles üzletpolitikát folytatnak.

Az Építőipari Panaszmentességi Minősítés birtoklására pedig azon cégek jogosultak, akik a fogyasztóvédelmi szempontokat kiemelten kezelik, a társadalmi felelősségvállalásban aktív szerepet vállalnak, és tudatosan kívánnak tenni az építőiparban elterjedt tisztességtelen piaci gyakorlatok visszaszorításáért.

 

Ha megbízható szakembert keres, forduljon hozzánk bizalommal!